Is het een hype, of wordt het een trend? Vis uit blik. Voor velen staat voedsel uit blik gelijk aan eten in een fastfood restaurant. Het is makkelijk, vult snel en lijkt weinig gezond. Maar is dit anno 2015 nog steeds het geval?

EnSuite zoekt het uit en in de 4e week van mei kun je 6 dagen lang ontdekken of vis uit blik een blijvertje is of niet. Tijdens de speciale pop-up ‘OnbeVLECKt ingeBLIKt’ volgen we een trend die ingezet is door het tijdelijke restaurant Tincan uit London en waar de Nederlandse Bart van Olphen een kookboek vol over heeft geschreven: ‘Vis uit Blik’. Met de ‘vin naturel’ van wijnimporteur Vleck zorgen we wederom voor een heerlijke wijn-spijs combinatie.

OnbeVLECKt ingeBLIKt: yes we can! Een special uit de koker van Didit Andalusi, sinds 1 april de nieuwe chefkok van Razmataz. Laat je verrassen door de culinaire mogelijkheden die deze duurzame vis uit blik biedt, van maandag 18 tot en met zaterdag 23 mei.

Het menu

Albacore tonijn van het Nederlandse Fish Tales, coquilles van Conservas de Cambados (Ibericos), prachtige blikjes van José Gourmet en spannende combinaties van Bommels Conserven zorgen voor een menu vol duurzame vis en zeevruchten!

De kleine 'tins' bevatten de beste vis en zeevruchten,  zoals sardines in tomatensaus of heerlijke gekonfijte en gemarineerde mosselen. De producten worden allen gekenmerkt door de lokale, duurzame vangst en zijn van een hoogwaardige kwaliteit.  Tijdens deze special serveren we de 'tins' met brood en kun je er bijpassende side dishes bij bestellen waaronder botersla, roseval aardappeltjes en Amsterdams zuur. Voor de echte fijnproevers serveren we ook d'Aquitaine kaviaar. Deze Franse kaviaar komt van een Iberische steursoort en heeft een typische, ziltige smaak.

 

Jose Gourmet 1.jpg

Laat je verrassen door de smaaksensatie van 'vis uit blik'!