In 2015 jaar hadden we een primeur. We serveerden als één van de weinigen restaurants in Amsterdam de bijzondere Oosterschelde kreeft. Bijzonder omdat deze kreeft zich door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van andere kreeften uit de wereld een fijnere, zachte smaak heeft. Helaas blijkt het dit jaar anders te gaan dan verwacht en zal de ode aan de Oosterschelde kreeft een jaartje worden uitgesteld. Door de vele kwallen in de Oosterschelde laten de kreeften zich niet of nauwelijks zien. Het resultaat is een zeldzame schaarste wat de prijs omhoog drijft. Zo hoog dat wij het besluit hebben genomen de kreeft te laten waar die zit en te vervangen door de stevige, licht zoete kreeft uit de wateren van Nova Scotia (Canada). Deze welbekende kreeft mag dan een second best zijn, maar hij doet qua smaak zeker niet onder voor de kreeft van eigen bodem! Ook voor onze chef is het geen reden geweest om niet een heerlijk menu samen te stellen!

 

Entrées

zomer rol van KREEFT en zoetzure komkommer, rettich, avocado créme en mangochutney     12,50

Bisque Mary, een mix van bloody mary en bisque     9,50

 

Plats

gegrilde KREEFT met polenta, courgette, doperwten en antiboise     Half 24,50   /   Heel 45,00

KREEFT ‘au naturel’  koud geserveerd met chipotle flakes mayonaise en botersla     24,50

KREEFT geroosterd in de oven met groene asperges, kastanje champignons,

krieltjes en Hollandaise     Half 24,50 /     Heel 45,00

kruidige KREEFT, linguine, gedroogde tomaten en Parmezaanse kaas     Half 24,50   /   Heel 45,00

 

Dessert

Fraisier, zomers aardbeientaartje met meringue     8,00

 

Menu 3 gangen     39,00

Hele kreeft supplement     24,50

Reserveren voor deze speciale week? Dat kan via deze link