De rol van ISP’s in het handhaven van netneutraliteit: Wat is het en waarom is het belangrijk?

ISPS

De afkorting ISPS verwijst naar veiligheidsvoorschriften voor schepen op internationale zeeroutes of op de haven. Met behulp van strengere regels en een internationaal voorschrift wordt het aanmeren, lossen en laden en andere procedures rondom de scheepvaart geoptimaliseerd en veiliger gemaakt.

Wat is ISP’s precies?
ISP’s is een afkorting die staat voor International Ship & Port Facility Security. Dit is een term die verwijst naar regelgevingen en codes die worden toegepast in havens. Met behulp van de regelgeving wordt er gewerkt aan betere beveiliging en dus meer veiligheid. Het is de verantwoordelijkheid van zowel de schepen als de havens om deze regels na te leven. Het heeft betrekking op passagiersschepen waar meer dan 12 passagiers op zitten, op vrachtschepen met meer dan 500 ton aan bruto tonnage en booreenheden. Doordat de ISP’s pas een paar jaar geleden zijn ingevoerd, is het belangrijk om je goed in te lezen over hoe deze beveiliging werkt. Een ISP’s code heeft drie verschillende niveaus aan veiligheid en zijn onderverdeeld in twee delen. Het eerste deel is gefocust op de havenfaciliteiten en de beveiliging. Het tweede deel heeft betrekking op hoe deze veiligheidsplannen worden ingezet in de realiteit. Denk bijvoorbeeld aan een plan om ladingen van schepen te controleren bij aankomst in de haven.

De voordelen van het gebruik van ISP’s
Het gebruik van ISP’s heeft verschillende voordelen voor de industrie. Allereerst is er dankzij de ISP’s sprake van een betere werkproces en duidelijke documentatie. Minder rommelig papierwerk betekent sneller gecontroleerd en gewerkt kan worden. Het zorgt ook voor meer overzicht in de haven. Iedereen weet namelijk wat zijn verantwoordelijkheid is en wat er moet gebeuren. Met behulp van de ISP’s wordt er sneller een risico op veiligheid geconstateerd. Doordat het sneller gevonden wordt, kan het veiligheidsrisico sneller onderschept worden. Het draagt bij aan betere communicatie tussen havens over de hele wereld. Als laatste zorgt het ook voor beter overzicht op het laden en lossen.

Hoe ontvang je een ISP’s certificaat?
Wil jij graag een ISPS-certificering ontvangen? Dan moet je beginnen aan een procedure van 5 stappen. Het proces begint bij het indienen van jouw uitgebreide Port Facility Security Plan, het invullen van een aanvraag, het uitvoeren van test. Aan de hand hiervan wordt het plan aangescherpt en mogelijk verbeterd. Zodra alle verbeteringen zijn doorgevoerd, is het tijd voor een herevaluatie. Bij goedkeuring ontvang je een officieel certificaat. Aangezien dit geen makkelijke procedure is, wordt het aangeraden om hulp in te schakelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Processifi. Dit bedrijf helpt je om het proces te verbeteren en te optimaliseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *