De verschillen tussen printer leasen en kopen

Wil je een investering maken in printers dan brengt dat aardig wat kosten met zich mee. Naast dat je een printer moet aanschaffen heb je ook te maken met doorlopende kosten zoals reparaties, onderhoud, periodieke kosten en het vervangen van papier en toners. Veel mensen maken daarom tegenwoordig de keuze om een printer te leasen. Wat is het verschil tussen een printer leasen en een printer kopen?

De voordelen van een printer leasen

Als je het hebt over een printer leasen dan zijn de kosten van arbeidsloon bij reparatie, verbruiksartikelen, installatie en levering bij de prijs inbegrepen. In principe huur je dus een printer van een leasemaatschappij. Je hebt als voordeel bij een printer leasen dat je lage instapkosten hebt. Er is geen grote eenmalige investering nodig om gebruik te maken van de printer. Daarnaast heb je bij een printer leasen geen gedoe. Meestal is bij een leasecontract een Service Level Agreement inbegrepen en daar staan alle voorwaarden beschreven tussen de klant en de leverancier. In dit type contract staat vaak onderwerpen zoals het onderhoudsplan en eventueel het verwijderen of vervangen van de printer. Ander voordeel van een printer leasen is dat de printer altijd werkt. In een lease contract staat vaak vervangende printers waardoor je in de meeste extreme situaties binnen en dag van een nieuwe printer gebruik kan maken.

De voordelen van een printer kopen

Het grootste voordeel van een printer kopen ten opzichte van een printer leasen is dat het een stuk goedkoper is. Overigens heeft een printer kopen niet alleen maar minder kosten als voordeel. Je zit namelijk ook niet vast aan een bepaald meerjarig vast contract bij een leverancier. Daarnaast heb je bij een printer kopen het onderhoud in eigen beheer. Heb je het apparaat in eigen beheer dan beslis je zelf over reparaties en onderhoud. Als je een printer gaat leasen dan is de printer vaak genoeg van de verhuurder en dat betekent dat je als huurder geen onderhoud mag doen bij de printer. Overigens is een nadeel van een printer kopen dat je wel hoger initiële kosten hebt. De eenmalige kosten van een printer kopen kunnen oplopen van honderden tot duizenden euro’s. Dat geldt met name bij industriële printers. Heb je binnen je bedrijf weinig liquide middelen beschikbaar dan kan het beter zijn om te kijken naar een printer leasen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *