De voordelen en eigenschappen van krimpfolie

Krimpfolie is een materiaal dat niet meer weg te krijgen is uit de logistiek wereld. Wanneer jij op zoek bent naar een stevige oplossing om verpakkingen en producten mee te beschermen tijdens vervoer? Dan is krimpfolie jouw beste vriend. In dit artikel leggen we je graag meer uit over dit materiaal.

Wat is krimpfolie?
Krimpfolie is een folie die je vooral terugziet in verpakkingsmateriaal. Het is een transparant plastic materiaal wat door middel van de juiste temperatuur rondom producten wordt aangebracht. Zo blijven de desbetreffende materialen stevig vast zitten tijdens het laden, lossen, en vervoeren. Denk bijvoorbeeld maar aan de folie die rondom een 6-pack van melkpakken zit. De krimpfolie is verkrijgbaar in een krimp buisfolie of een krimphoes. Het verschil tussen de twee hangt vooral af aan het type verpakkingsmachine wat er in de fabriek te vinden is. De een is geschikt om over grote pallets heen te draaien, terwijl de ander juist beter is voor kleine voorwerpen in te pakken.
Voordelig materiaal

Een belangrijk voordeel van het gebruik van krimpfolie is dat het een voordelig materiaal is. Doordat het in grote hoeveelheden en voor veel verschillende materialen wordt gebruikt, is het belangrijk dat de prijs voordelig blijft. Met behulp van krimpfolie heeft een fabrikant of maker deze zekerheid. Goede bescherming voor een lange tijd

Het is binnen de logistiek enorm van belang dat een materiaal stevig en betrouwbaar is. Wanneer een groot pallet wordt ingepakt met de krimpfolie, dan wil je zeker zijn dat er niet iets tijdens het vervoer kan gebeuren wat de folie of de vracht kan beschadigen. Zo loopt het bedrijf namelijk veel winst mis. Gelukkig staat krimpfolie bekend om zijn enorme kracht. Niet alleen kost het veel moeite om de folie te breken nadat het rondom een verpakking bevestigd is, ook voorkomt het dat weersomstandigheden de vracht kunnen aantasten. Het wordt vaak bevestigd op een manier dat er nog steeds ventilatie aanwezig is om zelfs in vochtige omgeving meeldauw te voorkomen.Makkelijk te installeren

De krimpfolie is makkelijk te installeren rondom een pallet of product. De folie wordt in standaard formaten geleverd die speciaal zijn ontworpen voor de meeste gebruikte geautomatiseerde apparaten. Het enige wat jij hoeft te doen is de folie in de machine te installeren. Vervolgens wordt de folie door de machine om de vracht gewikkeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *