Vacature Uitvoerder Bouw: Een Gids voor Bouwprofessionals

Vacature uitvoerder bouw

Ben jij op zoek naar een vacature als uitvoerder in de bouw? Een uitvoerder draagt een hoop verantwoordelijkheden tijdens een bouwproject. Jij bent als uitvoerder de verantwoordelijke in het plannen en aansturen van het bouwteam, maar bent ook het aanspreekpunt wanneer het proces moet worden doorgenomen.

De verantwoordelijkheden als uitvoerder
Een uitvoerder draagt de verantwoordelijkheid op de bouwplaats. De uitvoerder is degene die zorgt dat alles op locatie goed verloopt. Er komt dus een hoop aansturen, plannen en organiseren bij kijken. Een goede uitvoerder moet in staat zijn om oplossingsgericht te denken, aangezien er vaak onverwachte tegenslagen kunnen opduiken. Daarnaast moet hij/zij ook rekening houden met de administratieve kant van het werk. Ondanks dat je op de bouw aanwezig bent en hier aan de slag gaat met het aansturen en controleren van het werk, moet je continu rekening houden met het bouwproject wat geleverd is op papier. Aanpassingen of oplossingen op problemen moeten niet alleen op de bouw zelf worden opgelost, maar moeten vervolgens ook administratief worden doorgewerkt.

Waar moet je aan voldoen als uitvoerder?
Om als uitvoerder aan de slag te gaan wordt er door de meeste bouwbedrijven een minimum technische MBO niveau 4 opleiding vereist. Doordat jij het aanspreekpunt van het team bent en degene bent die iedereen aanstuurt, moet je in staat zijn om goed te organiseren. Daarnaast is het niet overbodig om stressbestendig te zijn en een goed natuurlijk technisch inzicht te hebben. Het is belangrijk dat je tijdens een sollicitatie kan aantonen dat je deze eigenschappen beheerst. Dit kan bijvoorbeeld door middel van vorige werkervaring zijn of door middel van persoonlijke training. Veel uitvoerders kiezen ervoor om naast hun werk of na hun studie ook persoonlijke training te doen die gefocust is op teammanagement.

Solliciteren in de bouw
Het werk als uitvoerder gaat gepaard met een mooi maandelijks salaris, mits je de juiste ervaring hebt. Ervaring, leeftijd en opleidingsachtergrond zijn allemaal factoren die invloed hebben op jouw salaris. Ondanks dat jouw startsalaris niet zo hoog is als je had gehoopt, is de kans groot dat deze in de loop van jouw carrière omhoog gaat. De rol als uitvoerder is dus zeker ook geschikt voor iedereen die op zoek is naar een functie voor de lange termijn en een functie waarin ze kunnen doorgroeien. Kan jij niet wachten om te werken in de bouw als uitvoerder? Dan moet je eens een kijkje nemen naar de vacatures op de website van Goodijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *